sâmbătă, 22 octombrie 2016

Noutăți în noiembrie 2016 la Da Vinci Learning

În noiembrie la Da Vinci Learning veți avea parte de două noi documentare și de emisiuni dedicate câtorva personalități marcante din domeniul științei.


Misterele materiei – Din aer pur: PREMIERĂ (țintă: adulții)
Duminică, 6 noiembrie, de la 20:00

Fiți alături de câștigătorul unui premiu Emmy - actorul Michael Emerson, care călătorește prin timp, cu cei mai inovatori savanți, în efortul lor de a descoperi elementele și de a schimba lumea pentru totdeauna… „Misterele materiei” descoperă impactul monumental al creării Tabelului Periodic asupra istoriei științei. De la descoperirea oxigenului de către Priestley și Lavoisier până la clasificarea de către Mendeleev a elementelor și la crearea plutoniului de Glenn Seaborg, aceasta e povestea adevărată și fascinantă a modului în care a prins viață Tabelul Periodic.


Laboratorul sporturilor – Fotbal europeanPREMIERĂ (țintă: adulții)
Sâmbătă, 19 noiembrie, de la 17:00

Seria prezintă o mare varietate de sporturi, pentru a analiza felul în care le practicăm, ajutându-i pe copii să înțeleagă istoria sporturilor și demonstrând în același timp adevăruri științifice amuzante. Se ocupă de sporturi populare, ca baschetul, dar și de cele cu specific cultural, cum e crichetul.

În acest episod – Legendarul profesionist Dwayne De Rosario îi demonstrează lui Sophie, o fată de 11 ani pasionată de fotbal european, stilul lui de a șuta. Dr. Heather explică energia cinetică ce face ca șutul lui Dwayne să fie atât de puternic.


ÎN FOCUS: Albert Einstein: BLOC DE PROGRAME (țintă: copiii și adulții)
Sâmbătă, 26 noiembrie, de la 19:15 / Duminică, 27 noiembrie, de la aceeași oră

Fizician strălucit, dar nu și un tată prea bun, se distra cu natura spațiului și timpului la fel de natural cum cânta la vioara sa dragă. A fost o catastrofă în școală, dar a demonstrat cum se curbează lumina și spațiul, a fost un activist pacifist ale cărui descoperiri au fost cruciale pentru construirea bombei atomice. A fost un om de știință tipic, cu părul vâlvoi, emitea ecuații bizare și scotea limba – Albert Einstein. Mulțumită descoperirilor sale, avem noi surse de energie și un standard de viață mai înalt… Câștigător al Premiului Nobel pentru Fizică, un geniu capabil să-și imagineze un univers diferit, dar și un om de o mare sensibilitate, el a transformat știința într-o artă, punând bazele fizicii moderne.

În Focus în noiembrie – Albert Einstein!

Programe: Răspunsurile lui Einstein – Absolut și relativ, Răspunsurile lui Einstein – E=mc2, Lumea la orizont! – Albert Einstein, Răspunsurile lui Einstein – Descoperirea încetinelii, Răspunsurile lui Einstein – Rapid ca lumina, Răspunsurile lui Einstein – Atomul iluminat, Descoperitorii – Einstein, Răspunsurile lui Einstein – Supermolecule, Aventuri de 60 de secunde în astronomie – Relativitatea specială, Totul și nimic – Totul, Răspunsurile lui Einstein – Efectul fantomatic la distanță, Răspunsurile lui Einstein – Spațiul curbat, Mari personalități – Albert Einstein, Răspunsurile lui Einstein – Particulele dansatoare, Răspunsurile lui Einstein – Electricitate din lumină, Răspunsurile lui Einstein – Forța invizibilă, Descoperiri uluitoare – Albert Einstein – Lumina, spațiul și timpul, Aventuri de 60 de secunde în astronomie – Materia întunecată, Aventuri de 60 de secunde în astronomie –Energia întunecată, Răspunsurile lui Einstein – Găurile de vierme, Aventuri de 60 de secunde în gândire – Paradoxul bunicului, Totul și nimic – Nimicul.


Ziua de naștere a lui Marie Curie (07 noiembrie 1867): BLOC DE PROGRAME (țintă: copiii și adulții)
Luni, 7 noiembrie, de la 19:00

Programe: Descoperitorii – Marie Curie, Descoperiri uluitoare – Marie Curie, Misterele materiei –Elemente insubordonate.


Ziua Mondială a Filosofiei: BLOC DE PROGRAME (țintă: copiii)
Sâmbătă, 19 noiembrie, de la 18:15

Programe: Povestea omului – Secolul luminilor, Knietzsche – Knietzsche și responsabilitatea, Knietzsche – Knietzsche și imaginația, Mari personalități – Simone de Beauvoir, Knietzsche – Knietzsche și viața, Knietzsche – Knietzsche și filosofia.


Charles Darwin publică „Despre originea speciilor” (24 noiembrie 1859): BLOC DE PROGRAME (țintă: copiii și familia)
Joi, 24 noiembrie, de la 18:00

Programe: Descoperiri uluitoare – Charles Darwin, Laboratorul secret al lui Thomas Edison – Dacă fosila se potrivește & O ocazie de aur, Descoperitorii – Darwin și evoluția, Vânătorii de fosile – Centrul Angliei, Grădina lui Darwin – Idei periculoase, Grădina lui Darwin – Începe furtuna, Grădina lui Darwin – Despre maimuțe și oameni.

Sursa: Da Vinci Media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu