vineri, 28 octombrie 2016

Compania AT&T nu menționează schimbări mari pentru Turner

Compania AT&T semnalizează că marea înțelegere de a achiziționa TimeWarner nu va aduce schimbări majore pentru CNN, Cartoon Network și alte operațiuni din Atlanta, incluse în respectiva înțelegere.


Neoferind nici un detaliu, reprezentanții companiei spun că sunt bucuroși cu administrațiile acelor unități - reprezentând cel puțin 6000 de locuri de muncă în zona metropolitan[ din Atlanta - și sugerarea unei restructurări dramatice nu este pe lista lor.

„Eu nu-mi imaginez ca noi să facem multe schimbări”, a spus Randall Stephenson, șeful executiv al companiei AT&T, lunea într-un interviu televizat despre achiziția planificată de 85 de miliarde de dolari a lui TimeWarner. „Aceasta este o companie condusă bine.”

Contactați de AJC, purtătorii de cuvânt ai AT&T au refuzat să comenteze.

Însă, o persoană familiarizată cu planurile gigantului de telecomunicații din Dallas a zis ”AT&T vrea să conducă Time Warner la fel ca în ziua de azi”.

AT&T este o rețea masivă de distribuție a televiziunii prin cablu și satelit, printre care și comunicații pe wireless pe telefon. Spre deosebire de TimeWarner, cel din urmă presupune un colos veritabil al conținutului, datorită lui CNN, HBO, Cartoon Network și Warner Bros. Companiile care au anunțat înțelegerea sâmbătă seara susțin că bunurile lor sunt mai degrabă complementare decât concurente. TimeWarner a vândut unitatea de televiziune prin cablu TimeWarner Cable în 2009, mai târziu transformându-se în Charter Communications. Achiziția va include de asemenea aproape 20 de miliarde de dolari datorii ale lui TimeWarner pe care AT&T le va asuma.

Stocul AT&T a căzut luni la 1,6%, urmat de o coborâre de 3% vinerea, pe fondul rapoartelor timpurii ale unei înțelegeri în așteptare. Stocul TimeWarner a căzut cu cel puțin 3%, compensând cu câștigul de vineri de 8%, acest lucru sugerând că investitorii au îndoieli.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu